Show Menu

Het Aanzien van 1983

aanzien1983featuredimage

In 1983 ging ik meewerken aan de in 1962 gestarte reeks Het aanzien van. Het eerste jaar als medeauteur, speciaal belast met Belgische onderwerpen omdat ik in Gent had gestudeerd en sindsdien het Belgische nieuws goed volgde. Al het jaar daarop werd ik verantwoordelijk voor de samenstelling van het boek en weer een paar jaar later mocht ik ook de beeldredactie voor mijn rekening nemen.

Sindsdien is Het aanzien van niet meer weg te denken uit mijn leven. Het is een tweede huid geworden. Als ik een bijzondere foto zie, denk ik meteen: die moet erin. Als ik kinderen zie die met een speciale hobby in de weer zijn, denk ik meteen: een rage voor het boek? Het is elk jaar weer een feest om een boek aan de reeks te mogen toevoegen – met de meest bijzondere foto’s en zo kernachtig en informatief mogelijke teksten.

Begin 2008 mocht ik een speciale tentoonstelling organiseren in het stadhuis in Utrecht vanwege mijn 25-jarig aanzienjubileum. Speciaal voor die gelegenheid is toen ook deze foto gemaakt.